NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Psiholozi u Varaždinu održali radionice za branitelje

U petak, 6. studenog 2015. godine u Varaždinu je održan set psihosocijalnih radionica na kojem su obrađene četiri teme: komunikacijske vještine, uspješno suočavanje sa sukobima, suočavanje sa stresom te ljutnja i tehnike relaksacije.

Cilj radionica je poučiti branitelje vještinama uspješne komunikacije, rješavanja sukoba, suočavanja sa stresom i tehnika relaksacije što su sve faktori koji utječu na psihološko i socijalno osnaživanje pojedinca.

Razvijene komunikacijske vještine utječu na poboljšanje kvalitete socijalnih odnosa, produktivnost, a samim time i na kvalitetu življenja. Za psihološku dobrobit pojedinca korisno je doživljavati što više ugodnih emocija poput sreće, dok se s neugodnim emocijama možemo nositi učinkovitim ili neučinkovitim metodama, a upravo su učinkovite metode nošenja sa stresom, ljutnjom i sukobima ključ za kvalitetno psihičko zdravlje osobe.

Radionice su dio projekta kojeg provodi Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi u partnerstvu sa Športskim društvom veterana Domovinskog rata. Projekt je financiralo Ministarstvo branitelja.

Sudionici radionica izrazili su visoko zadovoljstvo provedenim radionicama ističući da su odabrane vrlo zanimljive teme i predavači imaju zanimljiv i učinkovit pristup u educiranju te zbog toga predlažu da više ljudi dobije priliku sudjelovati u radionicama te da se prošire teme koje se obrađuju.

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.