PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

 

 

KRATKI OPIS PROJEKTA:

Pružanjem usluga savjetovanja i psihosocijalne pomoći, pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih djelatnosti i zdravstvene skrbi u domu korisnika doprinijet će se većoj socijalnoj uključenosti i boljoj kvaliteti života ciljane populacije. Dugoročne posljedice koje je rat ostavio na tjelesno i psihičko zdravlje žrtava primarne i sekundarne viktimizacije zahtjeva posebno organiziran sustav skrbi, kao i danji razvoj predmetnog sustava. Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti i hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije.

Projekt prati Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017. – 2020., relevantan je i zbog izravne veze sa Strateškim planom Ministarstva hrvatskih branitelja 2019. – 2021. točka 4. Razvoj strateških inicijativa za kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji (4.1. Razvoj projekta za podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji u programskom razdoblju 2014. – 2020.) te sa Strategijom zapošljavanja socijalno ugroženih skupina (4.2. Zapošljavanje i pristup zapošljavanju).

CILJEVI PROJEKTA:

Povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unapređenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz unapređenje i pružanje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije. Ovim projektom potiče se zapošljavanje raznih profila ljudi: nezaposlenih,uključujući dugotrajno nezaposlene, mlađe od 25 godina te starije od 54 godine, čime se doprinosi boljitku cjelokupnog društva.

 
 
UKUPAN IZNOS PROJEKTA /KN 1.993.269,00
IZNOS EU POTPORE / KN 1.494.951,75
POČETAK PROVEDBE PROJEKTA 05.02.2020.
ZAVRŠETAK PROJEKTA 05.02.2022.
 

PROVEDBA PROJEKTA PREDVIĐENA JE KROZ TRI SEGMENTA U SKLOPU KOJIH ĆE SE OBUHVATITI SVI VIDOVI POTPORE

1. PRUŽANJE USLUGA PSIHOSOCIJALNE POMOĆI

Kroz individualni rad psihijatra uputit će se korisnike prema postojećim izvaninstitucionalnim i psihosocijalnim programima gdje će se steći sposobnost osvješćivanja problema, suočavanje s problemom, učenje vještina upravljanja emocijama i raspoloženjem, postizanje komunikacije s ljudima koji ih okružuju, obnavljanje osjećaja zajedništva i obnovljenih odnosa i bolja kvaliteta života.

2. PRUŽANJE USLUGA U KUĆI PRI OBAVLJANJU SVAKODNEVNIH ŽIVOTNIH AKTIVNOSTI

Zapošljavanjem osobnih pomoćnika, sukladno realnim potrebama korisnika osiguran im je kvalitetniji i dostojanstveni život umjesto da su prisiljeni odreći se neovisnosti i prijeći u institucije. Osobni pomoćnici obavljat će poslove u vidu sljedećih djelatnosti:
- pomoć u obavljanju kućanskih poslova
- čišćenje stambenog prostora
- održavanje osobne higijene
- priprema obroka
- odlazak u trgovinu ili ljekarnu


3. PRUŽANJE USLUGA ZDRAVSTVENE SKRBI

Pored socijalnih i ekonomskih uvjeta, kvalitetu života osoba određuje i njihovo zdravstveno stanje. Pružanjem usluga zdravstvene skrbi u domu korisnika osiguran im je prilagođeni pristup potrebne pomoći i njege, te putem edukacija o važnosti zdrave prehrane i vježba koje mogu samostalno izvoditi stvoren je dobar temelj za stvaranje novih zdravijih životnih navika.

PARTNERI PROJEKTA:

   

   

VODITELJICA PROJEKTA:

Ida Šoštarić bacc. oec   |  +385 99 784 9643  |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

Pročitajte najnovije vijesti o projektu


BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
04 Kolovoz 2020

Drugi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Predsjednik ZUV HGP Krešimir Maretić dana 24. srpnja 2020. godine proveo je drugi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029. Sastanku su prisustvovale partnerske udruge: Udruga specijalne policije iz DR RH, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida DR Grada Zagreba,  Udruga ratnih veterana 2. GBR „Gromovi“ i Udruga „Rast“. Između ostalog, voditeljica projekta Ida Šoštarić izvijestila je o dinamici provedbe projekta te naglasila koliko je jednostavnije ispunjanje obveza svim dionicima nakon „lokdauna“.

 

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
04 Kolovoz 2020

Prvi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

U poslovnom prostoru ZUV HGP  29. svibnja održan je prvi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO UP.02.2.2.10.0029. Nazočne partnerske udruge bile su: Udruga specijalne policije iz DR RH, Zajednica udruga i članova hrvatskih vojnih invalida DR Grada Zagreba, Udruga ratnih veterana 2. GBR „Gromovi“ i Udruga „Rast“. Voditeljica projekta Ida Šoštarić izvijestila je sve nazočne o dosad provedenim aktivnostima te dinamici provedbe projekta, a raspravljalo se i o budućnosti projekta kako bi sve zadaće bile što bolje izvršene.

 

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
15 Travanj 2020

PRUŽANJE USLUGA PSIHOSOCIJALNE POMOĆI

U sklopu projekta Budimo zajedno (grad Zagreb i Zagrebačka županija) predviđena je psihosocijalna pomoć za korisnike.

Stručna osoba uputit će korisnike prema postojećim izvaninstitucionalnih programima gdje će steći sposobnost osvješćivanja problema, suočavanja s problemom, učenja vještina upravljanja emocijama i raspoloženjem, postizanje komunikacije s ljudima koji ih okružuju, obnavljanje osjećaja zajedništva i odnosa i bolja kvaliteta života.

Individualiziran pristup sukladno potrebama.

Sukladno uputama Stožera civilne zaštite vezano uz ponašanje za vrijeme suzbijanja epidemije COVID-19, naša stručna osoba uslugu će pružati isključivo online, te joj se možete obratiti na sljedeću e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ovim putem upućujemo sve zainteresirane hrvatske branitelje/stradalnike Domovinskog rata i članove njihovih obitelji koji nisu izravni korisnici projekta Budimo zajedno (grad Zagreb i Zagrebačka županija) na projekt Neurotrening i biomehanika pokreta koji provodi partnerska organizacija Rast.

U sklopu projekta stručne osobe (psiholog, psihijatar) također pružaju psihosocijalnu pomoć putem sljedeće e-mail adrese: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , broj telefona: 098/9325197

Više informacija o samom projektu možete pronaći na sljedećem linku: https://udruga-rast.hr/pruzanje-usluga-psihosocijalne-pomoci/

 

Ida Šoštarić,

voditeljica projekta 

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.