PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

 

 

KRATKI OPIS PROJEKTA:

Pružanjem usluga savjetovanja i psihosocijalne pomoći, pomoći u obavljanju svakodnevnih životnih djelatnosti i zdravstvene skrbi u domu korisnika doprinijet će se većoj socijalnoj uključenosti i boljoj kvaliteti života ciljane populacije. Dugoročne posljedice koje je rat ostavio na tjelesno i psihičko zdravlje žrtava primarne i sekundarne viktimizacije zahtjeva posebno organiziran sustav skrbi, kao i danji razvoj predmetnog sustava. Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti i hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije.

Projekt prati Nacionalnu strategiju izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom 2017. – 2020., relevantan je i zbog izravne veze sa Strateškim planom Ministarstva hrvatskih branitelja 2019. – 2021. točka 4. Razvoj strateških inicijativa za kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji (4.1. Razvoj projekta za podizanje kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata te članova njihovih obitelji u programskom razdoblju 2014. – 2020.) te sa Strategijom zapošljavanja socijalno ugroženih skupina (4.2. Zapošljavanje i pristup zapošljavanju).

CILJEVI PROJEKTA:

Povećati socijalnu uključenost i unaprijediti kvalitetu življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata

Pridonijeti povećanju socijalne uključenosti i unapređenju kvalitete življenja hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata kroz unapređenje i pružanje izvaninstitucionalnih usluga za hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

Krajnji cilj projekta je smanjenje pobola i smrtnosti hrvatskih branitelja te unapređenje zdrave socijalizacije. Ovim projektom potiče se zapošljavanje raznih profila ljudi: nezaposlenih,uključujući dugotrajno nezaposlene, mlađe od 25 godina te starije od 54 godine, čime se doprinosi boljitku cjelokupnog društva.

 
 
UKUPAN IZNOS PROJEKTA /KN 1.993.269,00
IZNOS EU POTPORE / KN 1.694.278,65
POČETAK PROVEDBE PROJEKTA 05.02.2020.
ZAVRŠETAK PROJEKTA 05.02.2022.
 

PROVEDBA PROJEKTA PREDVIĐENA JE KROZ TRI SEGMENTA U SKLOPU KOJIH ĆE SE OBUHVATITI SVI VIDOVI POTPORE

1. PRUŽANJE USLUGA PSIHOSOCIJALNE POMOĆI

Kroz individualni rad psihijatra uputit će se korisnike prema postojećim izvaninstitucionalnim i psihosocijalnim programima gdje će se steći sposobnost osvješćivanja problema, suočavanje s problemom, učenje vještina upravljanja emocijama i raspoloženjem, postizanje komunikacije s ljudima koji ih okružuju, obnavljanje osjećaja zajedništva i obnovljenih odnosa i bolja kvaliteta života.

2. PRUŽANJE USLUGA U KUĆI PRI OBAVLJANJU SVAKODNEVNIH ŽIVOTNIH AKTIVNOSTI

Zapošljavanjem osobnih pomoćnika, sukladno realnim potrebama korisnika osiguran im je kvalitetniji i dostojanstveni život umjesto da su prisiljeni odreći se neovisnosti i prijeći u institucije. Osobni pomoćnici obavljat će poslove u vidu sljedećih djelatnosti:
- pomoć u obavljanju kućanskih poslova
- čišćenje stambenog prostora
- održavanje osobne higijene
- priprema obroka
- odlazak u trgovinu ili ljekarnu


3. PRUŽANJE USLUGA ZDRAVSTVENE SKRBI

Pored socijalnih i ekonomskih uvjeta, kvalitetu života osoba određuje i njihovo zdravstveno stanje. Pružanjem usluga zdravstvene skrbi u domu korisnika osiguran im je prilagođeni pristup potrebne pomoći i njege, te putem edukacija o važnosti zdrave prehrane i vježba koje mogu samostalno izvoditi stvoren je dobar temelj za stvaranje novih zdravijih životnih navika.

PARTNERI PROJEKTA:

   

   

VODITELJICA PROJEKTA:

Ivana Klanac  |  +385 99 434 1711 |  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.


PROJEKT BUDIMO ZAJEDNO

Pročitajte najnovije vijesti o projektu


BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
03 Prosinac 2021

Edukacije o važnosti zdrave prehrane i vježbanja

Dana 01.prosinca 2021. godine održana je Edukacija na temu važnosti zdrave prehrane i vježbanja u sklopu projekta Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija). Edukaciju je provela Anita Šantić, medicinska sestra angažirana na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija). U 11:00 zabilježen je početak edukacije putem Zoom Meetinga. Odluka o provođenju Edukacije putem Zoom Meetinga dovedena je zbog loše epidemiološke situacije u državi.  Ako ste zainteresirani u nastavku možete naći prezentaciju izrađenu od strane medicinske sestre Anite Šantić.

Zdrava prehrana i njezina vanost

 

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
30 Listopad 2021

Dvanaesti sastanak partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

28.10.2021. godine održan je dvanaesti, ujedno I posljednji sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I zagrebačka županija). Okupili smo se u prostoru ZUV HGP. Svi prisutni bili su upućeni u aktivnosti koje su se odvijale od posljednjeg sastanka, kao I da se I dalje iščekuje administrativna obrada Zahtjeva za nadoknadom sredstava 6. Također svim prisutnima je istaknuto da se u studenom predaje sedmi I posljednji među-zahtjev projekta.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
01 Listopad 2021

Jedanaesti sastanak partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 30.09.2021. godine održan je jedanaesti sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija). Sastanak se
održao u 13:00 u prostorima ZUV HGP a. Cilj sastanka bio je uputiti partnere na projektu o aktivnostima I provedbi koja se odvijala od zadnjeg sastanka s partnerima. Obaviješteni su o predaji Zahtjeva za nadoknadom sredstava broj 6 I o tome da je trenutno iščekuju komentari za administrativnu obradu.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
05 Srpanj 2021

Deseti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

05.srpnja 2021. godine okupili smo se u prostoru Zbora udruga veterana hrvatski gardijskih postrojbi zajedno s našima partnerima na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija) kako bi ih uputili u aktivnosti koje su se odvijale od posljednjeg sastanka. Također se raspravljalo on budućim planovima za projekt I nužnim koracima za postizanje potpunog zadovoljstva korisnika na projektu. Na sastanku prisustvovali su članovi Udruge Rast, Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruga veterana 1. Hrvatski gardijski zdrug I Udruga ratnih veterana 2. gbr “Gromovi”. Svi prisutni su obaviješteni o izmjeni statusa Zahtjeva za nadoknadom sredstava 5 te da je isti odobren.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
24 Lipanj 2021

Deveti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

24.lipnja 2021. godine održan je deveti sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I zagrebačka županija). Prisustvovali su članovi Udruge specijalne policije, Udruge rast, Zajednice udruga članova hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata grada Zagreba I Udruge ratnih veterana 2.gbr Gromovi. Okupili smo se u prostoru ZUV HGP. Svi prisutni bili su upućeni u aktivnosti koje su se odvijale od posljednjeg sastanka.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
28 Svibanj 2021

Osmi sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 28.svibnja 2021. godine održan je osmi sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija). Sastanak se održao u 11:00 u prostorima ZUV HGP a prisustvovali su članovi Udruge specijalne policije, Udruge Rast I Udruge ratnih veterana 2. gbr Gromovi. Cilj sastanka bio je uputiti partnere na projektu o aktivnostima I provedbi koja se odvijala od zadnjeg sastanka s partnerima. Obaviješteni su o predaji Zahtjeva za nadoknadom sredstava broj 5.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
23 Travanj 2021

Sedmi sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 20.travnja 2021. Godine održan je sedmi sastanak partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka županija). Na sastanku prisustvovali su članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruge ratnih veterana 2.GBR I Udruge Rast. Voditelj na projektu izvještava sve prisutne o novostima I provedbi koja se odvijala od prethodnog sastanka.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
26 Ožujak 2021

Šesti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi I partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

U poslovnom prostoru Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi na dan 24.ožujka 2021. godine održan je šesti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb I Zagrebačka Županija). Prisustvovali su članovi partnerskih udruga Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruge ratnih veterana 2. GBR “Gromovi” I Udruge Rast. Na sastanku se izvijestilo prisutne o provedenim aktivnostima u projektu i budućim aktivnostima projekta te problemima na koje je udruga naišla tijekom provedbe.

BUDIMO ZAJEDNO-NOVOSTI
12 Ožujak 2021

Peti sastanak Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu BUDIMO ZAJEDNO – UP.02.2.2.10.0029

Dana 10. ožujka  2021. godine održan je Peti sastanak Zbora udruga veteran hrvatskih gardijskih postrojbi i partnera na projektu Budimo zajedno (Grad Zagreb i Zagrebačka županija). Na sastanku su prisustvovale partnerske udruge Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata RH, Udruge ratnih veterana 2. GBR “Gromovi” I Udruga Rast. Tema sastanka bila je provedba od zadnjeg sastanka partnera i dijeljenje iskustava dosadašnje provedbe, također s obzirom na to da je prošla polovica provedbenog razdoblja razgovaralo se o aktivnostima koje moraju još biti provedene do kraja projekta.

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.