NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Na današnji dan 1922. godine u Velikom Trgovišću rođen je dr. Franjo Tuđman, prvi predsjednik suverene i samostalne Republike Hrvatske, utemeljitelj Hrvatske demokratske zajednice, hrvatski povjesničar i akademik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti.

Temelj Tuđmanove politike bilo je ujedinjenje svih Hrvata, neovisno o ideološkoj usmjerenosti te formiranje samostalne Hrvatske države.

Među najveća Tuđmanova postignuća ubraja se ostvarenje samostalnosti Republike Hrvatske pod njegovim vodstvom te uspostava suvereniteta nad cjelokupnim hrvatskim područjem.

Po završetku mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja u državni sustav Republike Hrvatske, ostvarene su Tuđmanove težnje kao i tisućljetni san hrvatskog naroda o stvaranju samostalne, suverene, demokreatske, moderne i međunarodno priznate Republike Hrvatske.

S obzirom na sve činjenice najmanje što možemo je dr. sc. Franji Tuđmanu, dostojanstvenom, mudrom i hrabrom čovjeku, vječno biti zahvalni na učinjenom!

Neka mu je vječna slava i hvala!

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.