NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi, Udruga Specijalne policije iz Domovinskog rata RH i Savez udruga branitelja radnika RH, najoštrije osuđuju izjave predsjednika saborskog Odbora za ratne veterane Josipa Đakića kojima je pokušao diskreditirati savjetnika za branitelje predsjednice Republike Hrvatske i člana Zbora udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi Ante Deura stavljajući mu u usta nešto što nikad nije izgovorio.

 Pokušaj kompromitiranja Ante Deura iznošenjem laži u javni prostor, nije samo napad na njega kao čovjeka, već i napad na njega kao hrvatskog ratnog vojnog invalida, vukovarskog veterana, pripadnika gardijskih postrojbi, ali i pokušaj sramoćenja braniteljske populacije. Zbog istine objavite zapisnik  sa sjednice Saborskog odbora za ratne veterane.

 Gospodina Đakića, stoga pozivamo da javno kaže zašto kao predsjednik Saborskog odbora za ratne veterane, na Dnevni red nije  uvrstio Zaključak s radnog sastanka predstavnika braniteljskih udruga s predsjednikom Hrvatskog sabora vezan uz

Kršenje, odnosno (ne)provedbu deklaracije o Domovinskom ratu te sve učestalije blaćenje i omalovažavanje Republike Hrvatske, a što je bio dužan učiniti?!

 Gospodinu Đakiću -  čije djelovanje sve manje ima veze s onima koje bi trebao zastupati,  a sve više s politikanstvom -  stoga poručujemo da ako, kao predsjednik saborskog Odbora za ratne veterane, ne poštujete nas branitelje, barem poštuje institucije Republike Hrvatske  u čijem radu sudjeluje. A ako ni to ne želi, smatramo da nema legitimitet zastupati hrvatske branitelje te ga pozivamo da odstupi s dužnosti predsjednika Odbora.

 

Domovini uvijek vjerni!

 

UDRUGA SPECIJALNE POLICIJE
IZ DOMOVINSKOG RATA RH
Predsjednik Zoran Maras

SAVEZ UDRUGA BRANITELJA RADNIKA REPUBLIKE HRVATSKE
Predsjednik Siniša Mastelić

ZBOR UDRUGA VETERANA
HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI
Predsjednik Krešimir Maretić

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.