OBILJEŽENA 28. GODIŠNJICA OSNUTKA 2. GARDIJSKE BRIGADE GROMOVI I 12. OBLJETNICA 2. MEHANIZIRANE BOJNE GROMOVI

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi  sudjelovao je dana 15. svibnja 2019. godine na obilježavanju

28. godišnjice osnutka 2. gardijske brigade Gromovi i 12. obljetnice 2. mehanizirane bojne Gromovi u Krapini.

 Na obilježavanju se održalo polaganje vijenaca i paljenje svijeća na središnjem križu na Gradskom groblju u Krapini, nakon čega je održana svečana akademija gdje je između ostalog održana i promocija poštanske marke 2. gardijske brigade Gromovi. Nakon Svečane akademije, u crkvi Svetog Nikole održana je sveta misa za sve poginule, umrle i nestale branitelje u Domovinskom ratu, nakon čega je uslijedilo prigodno druženje svih sudionika i građana. Tokom cijeloga dana na Šetalištu hrvatskog narodnog preporoda bio je postavljen Taktičko - tehnički zbor naoružanja, borbene i neborbene tehnike te opreme postrojbi HV.

 Svim GROMOVIMA čestitamo njihovu obljetnicu osnivanja!

 

 

 


 

                    

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.