Poziv na sudjelovanje u istraživanju

Dragi prijatelji

ZUV HGP krenuo je  s testiranjem u sklopu istraživačkog projekta kojeg provodi u suradnji s Hrvatskim studijima, Društvenim institutom Ivo Pilar i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata. Sudjelovanje je  dobrovoljno, a prikupljanje podataka potpuno anonimno.  Kako bi rezultati bili valjani, potreban nam je što veći broj sudionika, stoga vas ovim putem pozivamo da se uključite u naš projekt i svojim sudjelovanjem pomognete u poboljšanju percepcije hrvatskih branitelja u čitavom društvu.

Cilj istraživanja „Socijalne kognicije kod branitelja“ prepoznati snagu braniteljske populaciji kako bi njihove potencijale za suradnju i suosjećanje usmjerili u svrhu poboljšanja kvalitete života samih branitelja, njihovih suboraca i obitelji te lokalne zajednice u kojoj se nalaze.

Istraživači su obvezni pridržavati se Etičkog kodeksa psihologa, a istraživanje se sastoji od: Upitnika osnovnih informacija, Ljestvice izloženosti borbi, upitnika emocionalne kompetentnosti, regulacije i kontrole, upitnik o načinu suočavanja sa stresom i testa kognitivnih sposobnosti.

Rješavanje upitnika traje otprilike 45 minuta, a provodi se u prostorijama braniteljskih udruga. Do sada su testiranja održana u udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Zagrebu te u udruzi veterana 5. Gardijske brigade „Sokolovi“ u Vinkovcima. U petak, 4. travnja, u dogovoru s udrugom veterana 7. gardijske brigade „Puma“,planira se provođenje testiranja u Varaždinu.

Za sve dodatne informacije i pitanja, slobodno se obratite voditeljici projekta Martini Knežević na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pozivamo sve koji do sada nisu sudjelovali u istraživanju da se prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..


KORISNE  STRANICE

 
 

Broj posjeta 2020

001381
Danas
Jučer
Ovaj vikend
Prošli tjedan
Ovaj mjesec
Prošli mjesec
Ukupno
32
97
636
0
1381
0
1381

Your IP: 35.175.113.29
2020-02-21 10:06

 

                    

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

 

  

UVJETI KORIŠTENJA

Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na web stranici Udruge ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka udruge. Dokumenti, podaci i informacije objavljeni na ovoj web stranici mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava trećih osoba.