NOVOSTI, JAVNI POZIVI, NATJEČAJI

Dragi prijatelji

ZUV HGP krenuo je  s testiranjem u sklopu istraživačkog projekta kojeg provodi u suradnji s Hrvatskim studijima, Društvenim institutom Ivo Pilar i Udrugom specijalne policije iz Domovinskog rata. Sudjelovanje je  dobrovoljno, a prikupljanje podataka potpuno anonimno.  Kako bi rezultati bili valjani, potreban nam je što veći broj sudionika, stoga vas ovim putem pozivamo da se uključite u naš projekt i svojim sudjelovanjem pomognete u poboljšanju percepcije hrvatskih branitelja u čitavom društvu.

Cilj istraživanja „Socijalne kognicije kod branitelja“ prepoznati snagu braniteljske populaciji kako bi njihove potencijale za suradnju i suosjećanje usmjerili u svrhu poboljšanja kvalitete života samih branitelja, njihovih suboraca i obitelji te lokalne zajednice u kojoj se nalaze.

Istraživači su obvezni pridržavati se Etičkog kodeksa psihologa, a istraživanje se sastoji od: Upitnika osnovnih informacija, Ljestvice izloženosti borbi, upitnika emocionalne kompetentnosti, regulacije i kontrole, upitnik o načinu suočavanja sa stresom i testa kognitivnih sposobnosti.

Rješavanje upitnika traje otprilike 45 minuta, a provodi se u prostorijama braniteljskih udruga. Do sada su testiranja održana u udruzi ratnih veterana 1. gardijske brigade „Tigrovi“ u Zagrebu te u udruzi veterana 5. Gardijske brigade „Sokolovi“ u Vinkovcima. U petak, 4. travnja, u dogovoru s udrugom veterana 7. gardijske brigade „Puma“,planira se provođenje testiranja u Varaždinu.

Za sve dodatne informacije i pitanja, slobodno se obratite voditeljici projekta Martini Knežević na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Pozivamo sve koji do sada nisu sudjelovali u istraživanju da se prijave na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

RAZVOJNA SURADNJA

 

Zbor udruga veterana hrvatskih gardijskih postrojbi je Centar znanja za društveni razvoj u području unapređenja kvalitete življenja hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata u okviru Razvojne suradnje sa Nacionalnom Zakladom.

ZBOR UDRUGA VETERANA HRVATSKIH GARDIJSKIH POSTROJBI

Avenija Dubrava 220, Zagreb
 OIB: 51400119853
IBAN: HR8924020061100598838
 Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.